Summa sidvisningar

söndag 24 juni 2012

Svensk sommars bästa primörer The best of swedish summer

Helgen som gick har vi firat midsommar med sill, nypotatis, öl, nubbe och jordgubbar - precis vad traditionen bjuder!
Det betyder dock att nu vänder ljuset åt mörkret till. Inget som jag känner glädje över , men det gäller ju att ta vara på det ljus som finns och än är det ju långt kvar tills det "riktiga" mörkret kommer...

Och nu är de här!  Det bästa jag vet med svensk sommar!  Smultron och kantareller!!!


This weekend we  celebrated Midsummer in Sweden.  It is a big event in Sweden. It means fresh potatoes directly from the land, pickled herring, sour cream, chive and as dessert strawberries. Midsummer is the sign that the light period is disappearing and the darker one is coming up. I do not like that, but it is still a long period until the real darkness is here!

And now my favourites have arrived! The wild (wood) strawberries and the yellow chanterelles - just delicious!!! I found the first ones toady and I picked them in heavy rain but it has been a delight to taste them.

Midsommarvädret har ju varit hyfsat, men idag söndag kom ju det stora regnet - och värre ska det bli enligt väderleksprognoserna.  Trots detta tog jag med mig labben Jolly och gick på promenad för att söka efter just smultron -och vi hittade  precis lagom mogna och precis lagom många!!! Det räckte till en härlig dessert!!

På vägen hem hittade vi också ett litet antal knubbiga sommarkantareller, så även de är på gång! Finns det något bättre och godare än dessa naturens gåvor. Stora läckerheter enligt min åsikt! Smörstekta kantareller på rostat bröd och sedan smultron med vispgrädde  som efterrätt. MMMmm!!!


1 kommentar:

  1. Smultron och kantareller... Hur blir det bättre än så :-)

    SvaraRadera